Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


TO ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΟ! : QUIZ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ - ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΑΛΗΘΕΙΟΜΕΤΡΟ - ΤΑΙΝΙΑ - DOWNLOADS

'Αμα: Κόρη βοσκού γεμάτη περιέργεια μα και καλοσύνη δυο στοιχεία του χαρακτήρα της που θα βοηθήσουν τη Λύρα να σωθεί από την αρπάγη της κυρίας Κάλτερ.

Βαλθάμος: Ο ένας από τους δυο Αγγέλους οδηγούς του Γουίλ.  Όπως όλοι οι άγγελοι είναι προικισμένος με σοφία πέρα από τα γήινα, ωστόσο είναι από τη φύση του σαρκαστικός.

Βαρούχ: Ο έτερος άγγελος από τους οδηγούς του Γουίλ, είναι νεώτερος από τον Βαλθάμο και χαμηλόβαθμος στις τάξεις των αγγέλων.  Η αγάπη ανάμεσα σ΄ αυτόν και τον Βαλθάμο είναι τόσο μεγάλη που τους επιτρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμη και από μεγάλες αποστάσεις.

Ο Πατήρ Γκομέζ: Πράκτορας του Συνοδικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, έχει μαθητεύσει στην άκρως απόρρητη σχολή του δόγματος ''Απαλλαγής Τιμωριών", πράγμα που του δίνει άφεση για το αμάρτημα του φόνου.  Το Συμβούλιο τον στέλνει να πάει να βρει- και - να σκοτώσει-τη Λύρα.

Λόρδος Ρόουκ: Γκαλισβεσπιανός αρχικατάσκοπος του Λόρδου 'Ασριελ.  Οι πράκτορες του η Λαίδη Σαλμακία και ο Ιππότης Τιαλύς στέλνονται να προστατέψουν την Λύρα και τον Γουίλ, όμως αυτοί θα μείνουν κοντά τους ως το τέλος και θα τους καθοδηγούν συνέχεια στη διάρκεια της πορείας τους μέσα από τον κόσμο των Νεκρών.

Μέτατρον: Πανίσχυρος άγγελος που έχει διορισθεί από την Ανώτατη Αρχή αντιβασιλέας στο βασίλειο των ουρανών.

Η Καμία: Βρωμερό πλάσμα που έχει τη μορφή 'Αρπυας και φυλάει  το πέρασμα ανάμεσα στον Κόσμο των Νεκρών και εκείνον των Ζωντανών.  Της έχει δοθεί η ικανότητα από την Ανώτατη Αρχή να βλέπει τις χειρότερες πλευρές του χαρακτήρα των ανθρώπων, η Καμία και οι συντρόφισσες της βασανίζουν τις ψυχές στον κόσμο των Νεκρών.

Σάταμαξ: Ο Πρεσβύτερος Μαλέφα που περιγράφει τον ανεξήγητο θάνατο των δέντρων που βγάζουν τις Κάψες των Σπόρων και επιστρατεύει τη Μαίρη να βοηθήσει το λαό του να βρει την αιτία και δώσει λύση στην τρομακτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.   

 

page top designed and developed by